Inklappen
 

Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!

Onze ruime voorraad maakt het mogelijk de bestellingen snel te verzenden. Is een product niet op voorraad? Wij bieden u een passende oplossing waardoor uw bestelling op tijd geleverd wordt.

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn

In Nederland zijn wij gevestigd in een ruim pand met twee kantoorlagen en een magazijn van ruim 5000m2. Mede hierdoor kunnen we een minimale voorraad van 1000 racks garanderen!

 

Professioneel Advies

Wij zijn op werkdagen telefonisch en via de chat bereikbaar van 8:00 tot 17:00 uur om al uw vragen te beantwoorden en u van het juiste advies te voorzien. Tevens zijn wij bereikbaar per e-mail.

 

Whitelabel verzenden

Het is mogelijk om een specifieke pakbon mee te sturen met uw zending. Het enige wat u hoeft te doen is uw logo naar ons te e-mailen en wij zorgen ervoor dat uw zendingen voortaan verzonden worden voorzien van transparante tape en een pakbon met uw logo.

Voordelen inklappen
  • ✔ Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!
  • Uit voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn
  • ✔ Professioneel Advies
  • Whitelabel verzenden

Waarom hebben onze Cat7 patchkabels Cat6a connectoren?

Cat7 patchkabel met Cat6a connector

Om thuis een netwerk te bekabelen, wordt er gebruik gemaakt van UTP kabels. Deze zijn in verschillende categorieën verkrijgbaar. Op het moment dat u een nieuw netwerk wilt gaan aanleggen, dan zult u tegen de kabelkeuze aanlopen. De categorieën beginnen bij Cat5e en lopen op tot Cat7.

Cat6a vs. Cat7

Een hogere categorie betekent: hogere snelheden. Zie onderstaand schema voor de snelheid per categorie:

Categorien patchkabels en hun snelheden

Zoals u wellicht al gezien had, hebben Cat6a kabels in vergelijking met Cat7 kabels dezelfde snelheid.

Het grote verschil tussen Cat6a en Cat7 ligt hem in de doorvoersnelheid. De doorvoersnelheid, ook wel bekend als frequentie, geeft aan hoeveel bits (data) er in een seconde overgestuurd kunnen worden. Als de dataoverdracht in snelheid gelijk blijft dan betekent dat er met meer frequentie een betere flank steilheid kan worden geproduceerd. Zie het als een verschil tussen een 2- en een 5-baans autosnelweg. Op beide wegen mag je 130 km/h rijden, maar een 5-baans snelweg kan veel meer verkeer tegelijkertijd aan dan een standaard 2-baans snelweg.

De connectoren

De Cat7 kabels zijn voorzien van Cat6a connectoren. De reden dat de Cat7 kabel niet voorzien is van een Cat7 connector is omdat deze connector in de RJ45 variant (nog) niet bestaat. Omdat de cat6a kabel dezelfde overdrachtssnelheid heeft als de Cat7 kabel is een Cat6a connector compatible met een Cat7 kabel.

Connectoren compatible met een Cat7 kabel

De Cat6a connectoren zijn geschikt voor zowel de Cat6a kabel als de Cat7 kabel.

Onze connectoren zijn verkrijgbaar in een 'shielded' en 'unshielded' variant. Daarnaast zijn de connectoren verdeeld in een 'soepele' en in een 'stugge' variant. Tot slot bestaan er connectoren die zonder gereedschap gemonteerd kunnen worden. Dit zijn de zogeheten 'toolless' connectoren.

Als Cat7 kabels net als Cat6a kabels Cat6a connectoren hebben, hoe kan het dan zijn dat de doorvoersnelheid bij een Cat7 kabel hoger is?

Dat komt omdat niet de connector, maar de kabel hierin de doorslaggevende factor is. De hogere bandbreedte zit hem namelijk in de kabel en niet in de connector.

Waarom kiest u voor een Cat7 kabel en niet voor een Cat6a kabel?

U kiest dus een cat7 kabel kabel voor een hogere bandbreedte.

 

Delen:

Opmerkingen
S. Boonstra 2020-09-18 10:00:27
U zegt hierboven "De hogere bandbreedte zit hem namelijk in de kabel en niet in de connector." Betekent dit dat ik ook Cat5e connectoren kan gebruiken op een cat 6a of cat 7 kabel zonder bandbreedte te verliezen?
Anita Bos 2020-09-21 14:53:38
Dit zal helaas niet passen, de AWG waarde van de kabels is dikker, deze passen niet in de CAT5e en CAT6 connectoren. Anita
Herman 2021-03-31 18:59:22
Dus voor een cat 7 kabel zou een cat 6a inbouwdoos ook volstaan? Aangezien je cat 7 schakelmateriaal nauwelijks vindt
Anita 2021-04-01 13:09:31
hallo Herman, Dat klopt inderdaad, voor een CAT7 kabel kun je CAT6a inbouwdozen/connectoren/patchpaneel gebruiken. Groeten Anita