Inklappen
 

Vóór 16:00 uur besteld?
Dezelfde dag verzonden!

Door onze ruime voorraad verzenden we snel alle bestellingen. Is een product niet op voorraad? Dan zoeken wij altijd naar een passende oplossing, waardoor je alsnog de bestelling op tijd ontvangt. 

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar
vanuit ons 5000m2 magazijn

In Almelo (Nederland) vind je ons kantoor en 5000m2 magazijn. We importeren en distributeren alles vanaf één locatie. In het magazijn slaan we grote voorraden op waardoor we snel bestellingen verzenden. 

 

Professioneel advies

Ons team helpt graag met het vinden van de juiste producten of het geven van advies. Je kunt ons bereiken op werkdagen tussen 8:00 en 17:00 uur, per telefoon (074 - 852 6448), e-mail ([email protected]) en live chat.

 

Voor particulier en zakelijk
Whitelabel pakbon op zendingen

We leveren aan particulieren en zakelijke klanten. Jouw zakelijke zending kan worden voorzien van transparante tape en een pakbon met eigen logo en bedrijfsgegevens. Neem contact met ons op voor ons partnerprogramma, per telefoon (074 - 852 6448) of e-mail ([email protected]).

Voordelen inklappen
  • ✔ Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!
  • Uit voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn
  • ✔ Professioneel Advies
  • Whitelabel verzenden

Netwerk accessoires

Netwerk accessoires – onmisbaar voor elke netwerkoplossing

Het opzetten en beheren van netwerkoplossingen is geen eenvoudige klus. Zo kunt u door de vele kabels snel het overzicht verliezen. Daarom zijn netwerk accessoires onmisbaar. Alle tools en hulpmiddelen, die het beheren en opzetten van netwerkoplossingen vergemakkelijken, vallen onder netwerk accessoires.

Netwerk tools
Bij de aanleg van bekabelingsnetwerken zijn altijd netwerk tools nodig. De verschillende gereedschappen (LSA tangen, krimptangen, kabeltesters, kabeltrekkers, enzovoort) hebben verschillende functies die allemaal belangrijk zijn voor het opzetten en beheren van een netwerkoplossing. De verschillende soorten netwerk tools worden op de betreffende pagina verder toegelicht.

Tiewraps
Met tiewraps kunt u meerdere kabels bij elkaar houden. Zo behoudt, of creëert, u overzicht op uw bekabeling. In ons assortiment bieden wij verschillende soorten kabelbinders met elk eigen voordelen. Op de tiewraps pagina vindt uw uitgebreide informatie over deze voordelen.

Netwerk kabelschoenen
Hoe meer kabels in uw netwerk, hoe belangrijker het is om de overzicht te behouden. Netwerk kabelschoenen zijn gekleurde schoenen die een RJ45 netwerkstekkers beschermen. Maakt u gebruik van kabels op rol, kunt uw de voornamelijk grijze kabels toch nog voorzien van kleurcodering en behoudt u de overzicht.

Markering netwerkkabels
Om de overzicht te behouden op uw netwerkbekabeling kunt u uw kabels ook voorzien van netwerkkabel markering. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen twee vormen markering netwerkkabels, Wrap-Around kabellabels en V-Vorm kabelmarkering. Op de categoriepagina netwerkkabel markering vindt uw uitgebreide informatie over de verschillende vormen.

Netwerkstekkers
Voor het aansluiten van een netwerkkabel (UTP, FTP, S/FTP) op een RJ45-poort zijn netwerkstekkers nodig. Op de netwerkstekker worden de aderparen van het netwerkkabel in een speciale volgorde vastgeklemd. Na het bevestigen van de netwerkstekkers op het netwerkkabel kan deze worden aangesloten op bijvoorbeeld een computer of smart tv. Omdat er veel verschillende connectoren zijn, kunt u op de categoriepagina meer te weten komen over netwerkstekkers.

Netwerkdozen in-/ opbouw
Met netwerkdozen in-/ opbouw kunnen ruimtes voorzien worden van een netwerkaansluiting. Door de in- of opbouwdoos kan het netwerksignaal van het installatiekabel door worden gegeven aan een netwerkkabel. Netwerkdozen in-/ opbouw kunnen voorzien worden van nummers waardoor het nog makkelijker wordt om overzicht te houden op het bekabelingsnetwerk.

Keystone netwerkstekkers
Een keystone netwerkstekker is uitermate geschikt om eenvoudig bereikbare RJ45 aansluiting op een door jou gewenste plek te creëren. Verkrijgbaar in diverse varianten en installatiemogelijkheden.

Netwerk accessoires online bestellen

Op netwerkkabel.nl vindt u niet alleen het grootste assortiment netwerkkabels maar ook alle benodigde netwerk accessoires. Bestel nu netwerkkabels en bestel de juiste netwerk accessoires direct mee.

FAQ's over netwerkkabels

Waarom een patchkast?

Of je op kantoor een bedrijfsnetwerk installeert of privé een thuisnetwerk aanlegt, een patchkast is het hart van je netwerk. In de kast berg je namelijk je netwerk apparaten op en komen de UTP-kabels samen en breng je de Verbinding tot stand. Door het overzichtelijk monteren van de kabels en patch apparatuur in de 19 inch kasten, zie je in een oogopslag welke kabels bij welke verbinding horen. Mocht er dan storing zijn, kun je dit sneller zien en oplossen. Zo beperk je de uitvaltijd van je netwerk. 

Hoe breed is een 19 inch patchkast?

We hebben er misschien wel van gehoord, een 19 inch patchkast. Veel mensen denken dat de 19 inch bedoeld is om de breedte van de kast aan te geven, maar dit is niet waar. Een patchkast is eigenlijk standaard 60 of 80 cm breed. De 19 inch geeft de breedte van de linkerkant tot de rechterkant van het bevestigingssysteem aan. Je houdt dus links en rechts van het bevestigingsprofiel ruimte zodat je bijvoorbeeld kabels en dergelijke netjes kunt wegwerken. Heb je veel kabels nodig in de patchkast? Uit ervaring weten we dat dan een 60 cm kast vaak te smal is, en adviseren we een 80 cm brede patchkast aan. Bekijk hier al onze patchkasten.

Wat zit er in een patchkast?

Een patchkast heeft bevestigingsprofielen in alle 4 hoeken. De afstand tussen de profielen aan de linker- en rechterkant is 19 inch, oftewel 48,26 cm. Hier kun je je 19 inch apparaten of accessoires aan vastmaken. Boven en onder heeft de kast een kabeldoorvoer, afgedicht met een afdekplaat. Als je de kabels in of uit de kast legt, schroef je gewoon de afdekplaat van de kabeldoorvoer gemakkelijk los. De kast wordt leeg geleverd, zodat je al je netwerkapparaten rechtstreeks in de kast kunt plaatsen, zoals een server, router, patchpanel, ethernet switch en stekkerdozen. Voor apparaten die kleiner zijn dan 19 inch, kun je bijpassende legborden bestellen. Wil je ook de handleidingen van de apparaten in de patchkast bewaren? Dan kun je een afsluitbare 19 inch lade kiezen.