Netwerk accessoires

Netwerk accessoires – onmisbaar voor elke netwerkoplossing

Het opzetten en beheren van netwerkoplossingen is geen eenvoudige klus. Zo kunt u door de vele kabels snel het overzicht verliezen. Daarom zijn netwerk accessoires onmisbaar. Alle tools en hulpmiddelen, die het beheren en opzetten van netwerkoplossingen vergemakkelijken, vallen onder netwerk accessoires.

Netwerk tools
Bij de aanleg van bekabelingsnetwerken zijn altijd netwerk tools nodig. De verschillende gereedschappen (LSA tangen, krimptangen, kabeltesters, kabeltrekkers, enzovoort) hebben verschillende functies die allemaal belangrijk zijn voor het opzetten en beheren van een netwerkoplossing. De verschillende soorten netwerk tools worden op de betreffende pagina verder toegelicht.

Tiewraps
Met tiewraps kunt u meerdere kabels bij elkaar houden. Zo behoudt, of creëert, u overzicht op uw bekabeling. In ons assortiment bieden wij verschillende soorten kabelbinders met elk eigen voordelen. Op de tiewraps pagina vindt uw uitgebreide informatie over deze voordelen.

Netwerk kabelschoenen
Hoe meer kabels in uw netwerk, hoe belangrijker het is om de overzicht te behouden. Netwerk kabelschoenen zijn gekleurde schoenen die een RJ45 netwerkstekkers beschermen. Maakt u gebruik van kabels op rol, kunt uw de voornamelijk grijze kabels toch nog voorzien van kleurcodering en behoudt u de overzicht.

Markering netwerkkabels
Om de overzicht te behouden op uw netwerkbekabeling kunt u uw kabels ook voorzien van netwerkkabel markering. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen twee vormen markering netwerkkabels, Wrap-Around kabellabels en V-Vorm kabelmarkering. Op de categoriepagina netwerkkabel markering vindt uw uitgebreide informatie over de verschillende vormen.

Netwerkstekkers
Voor het aansluiten van een netwerkkabel (UTP, FTP, S/FTP) op een RJ45-poort zijn netwerkstekkers nodig. Op de netwerkstekker worden de aderparen van het netwerkkabel in een speciale volgorde vastgeklemd. Na het bevestigen van de netwerkstekkers op het netwerkkabel kan deze worden aangesloten op bijvoorbeeld een computer of smart tv. Omdat er veel verschillende connectoren zijn, kunt u op de categoriepagina meer te weten komen over netwerkstekkers.

Netwerkdozen in-/ opbouw
Met netwerkdozen in-/ opbouw kunnen ruimtes voorzien worden van een netwerkaansluiting. Door de in- of opbouwdoos kan het netwerksignaal van het installatiekabel door worden gegeven aan een netwerkkabel. Netwerkdozen in-/ opbouw kunnen voorzien worden van nummers waardoor het nog makkelijker wordt om overzicht te houden op het bekabelingsnetwerk.

Keystone netwerkstekkers
Een keystone netwerkstekker is uitermate geschikt om eenvoudig bereikbare RJ45 aansluiting op een door jou gewenste plek te creëren. Verkrijgbaar in diverse varianten en installatiemogelijkheden.

Netwerk accessoires online bestellen

Op netwerkkabel.nl vindt u niet alleen het grootste assortiment netwerkkabels maar ook alle benodigde netwerk accessoires. Bestel nu netwerkkabels en bestel de juiste netwerk accessoires direct mee.