Inklappen
 

Vóór 16:00 uur besteld?
Dezelfde dag verzonden!

Door onze ruime voorraad verzenden we snel alle bestellingen. Is een product niet op voorraad? Dan zoeken wij altijd naar een passende oplossing, waardoor je alsnog de bestelling op tijd ontvangt. 

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar
vanuit ons 5000m2 magazijn

In Almelo (Nederland) vind je ons kantoor en 5000m2 magazijn. We importeren en distributeren alles vanaf één locatie. In het magazijn slaan we grote voorraden op waardoor we snel bestellingen verzenden. 

 

Professioneel advies

Ons team helpt graag met het vinden van de juiste producten of het geven van advies. Je kunt ons bereiken op werkdagen tussen 8:00 en 17:00 uur, per telefoon (074 - 852 6448), e-mail ([email protected]) en live chat.

 

Voor particulier en zakelijk
Whitelabel pakbon op zendingen

We leveren aan particulieren en zakelijke klanten. Jouw zakelijke zending kan worden voorzien van transparante tape en een pakbon met eigen logo en bedrijfsgegevens. Neem contact met ons op voor ons partnerprogramma, per telefoon (074 - 852 6448) of e-mail ([email protected]).

Voordelen inklappen
  • ✔ Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!
  • Uit voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn
  • ✔ Professioneel Advies
  • Whitelabel verzenden

Netwerk accessoires

Netwerk accessoires – onmisbaar voor elke netwerkoplossing

Het opzetten en beheren van netwerkoplossingen is geen eenvoudige klus. Zo kunt u door de vele kabels snel het overzicht verliezen. Daarom zijn netwerk accessoires onmisbaar. Alle tools en hulpmiddelen, die het beheren en opzetten van netwerkoplossingen vergemakkelijken, vallen onder netwerk accessoires.

Netwerk tools
Bij de aanleg van bekabelingsnetwerken zijn altijd netwerk tools nodig. De verschillende gereedschappen (LSA tangen, krimptangen, kabeltesters, kabeltrekkers, enzovoort) hebben verschillende functies die allemaal belangrijk zijn voor het opzetten en beheren van een netwerkoplossing. De verschillende soorten netwerk tools worden op de betreffende pagina verder toegelicht.

Tiewraps
Met tiewraps kunt u meerdere kabels bij elkaar houden. Zo behoudt, of creëert, u overzicht op uw bekabeling. In ons assortiment bieden wij verschillende soorten kabelbinders met elk eigen voordelen. Op de tiewraps pagina vindt uw uitgebreide informatie over deze voordelen.

Netwerk kabelschoenen
Hoe meer kabels in uw netwerk, hoe belangrijker het is om de overzicht te behouden. Netwerk kabelschoenen zijn gekleurde schoenen die een RJ45 netwerkstekkers beschermen. Maakt u gebruik van kabels op rol, kunt uw de voornamelijk grijze kabels toch nog voorzien van kleurcodering en behoudt u de overzicht.

Markering netwerkkabels
Om de overzicht te behouden op uw netwerkbekabeling kunt u uw kabels ook voorzien van netwerkkabel markering. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen twee vormen markering netwerkkabels, Wrap-Around kabellabels en V-Vorm kabelmarkering. Op de categoriepagina netwerkkabel markering vindt uw uitgebreide informatie over de verschillende vormen.

Netwerkstekkers
Voor het aansluiten van een netwerkkabel (UTP, FTP, S/FTP) op een RJ45-poort zijn netwerkstekkers nodig. Op de netwerkstekker worden de aderparen van het netwerkkabel in een speciale volgorde vastgeklemd. Na het bevestigen van de netwerkstekkers op het netwerkkabel kan deze worden aangesloten op bijvoorbeeld een computer of smart tv. Omdat er veel verschillende connectoren zijn, kunt u op de categoriepagina meer te weten komen over netwerkstekkers.

Netwerkdozen in-/ opbouw
Met netwerkdozen in-/ opbouw kunnen ruimtes voorzien worden van een netwerkaansluiting. Door de in- of opbouwdoos kan het netwerksignaal van het installatiekabel door worden gegeven aan een netwerkkabel. Netwerkdozen in-/ opbouw kunnen voorzien worden van nummers waardoor het nog makkelijker wordt om overzicht te houden op het bekabelingsnetwerk.

Keystone netwerkstekkers
Een keystone netwerkstekker is uitermate geschikt om eenvoudig bereikbare RJ45 aansluiting op een door jou gewenste plek te creëren. Verkrijgbaar in diverse varianten en installatiemogelijkheden.

Netwerk accessoires online bestellen

Op netwerkkabel.nl vindt u niet alleen het grootste assortiment netwerkkabels maar ook alle benodigde netwerk accessoires. Bestel nu netwerkkabels en bestel de juiste netwerk accessoires direct mee.

FAQ's over netwerkkabels

Wat is een utp-kabel?

Een utp kabel is een netwerkkabel. Hiermee verbind je netwerkapparaten - zoals tv, computer of laptop - met het internet. De naam utp kabel wordt vaak als verzamelbegrip gebruikt voor alle netwerkkabels, maar letterlijk vertaald betekend het 'unshielded twisted pair'. Dit is dus een niet afgeschermde kabel. Uiteraard zijn er ook afgeschermde kabels: de stp en ftp kabels. Wat deze afkortingen betekenen en wanneer je welke kabel nodig hebt, lees je hier.

Wat is het verschil tussen een Cat5, Cat6 en Cat7 kabel?

Cat 5, Cat 6, Cat 6a en Cat 7 verschillen in datasnelheid en bandbreedte. Hoe hoger de categorie des te sneller de dataoverdracht en des te meer data tegelijkertijd kunnen worden overgedragen. 

  1. Een Cat5e kabel is geschikt voor gigabit netwerken, haalt snelheden tot 1000 Mbit/s en heeft een doorvoersnelheid van 100mhz.
  2. Een Cat6 kabel ondersteunt gigabit netwerken. Deze kabel bereikt snelheden tot 1000 Mbit/s en heeft een doorvoersnelheid van 250mhz.
  3. Een Cat6a kabel is geschikt voor 10-gigabit netwerken. Deze kabel haalt snelheden tot 10.000 Mbit/s en een doorvoersnelheid van 500mhz.
  4. Een Cat7 kabel ondersteunt 10-gig netwerken. Deze kabel haalt, net als de Cat6a kabel, snelheden tot 10.000 Mbit/s, maar heeft een doorvoersnelheid van maar liefst 600mhz.

 

Wil je weten wanneer je welke kabel nodig hebt? Lees dan hier de uitgebreide uitleg met praktijk voorbeelden.

Wat is rj45?

Een rj45 stekker is een standaard netwerk plug. Deze stekker zit aan beide kabeleinden van kant-en-klare patchkabels. Een computer, modem, ethernet switch en smart tv hebben een rj45 poort. Via deze poort sluit je de patchkabels aan en komt de internetverbinding tot stand. Heb je netwerk kabels op rol zónder rj 45 connector? Lees dan hier hoe je de stekker eenvoudig op de kabel monteert.