Inklappen
 

Vóór 16:00 uur besteld?
Dezelfde dag verzonden!

Door onze ruime voorraad verzenden we snel alle bestellingen. Is een product niet op voorraad? Dan zoeken wij altijd naar een passende oplossing, waardoor je alsnog de bestelling op tijd ontvangt. 

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar
vanuit ons 5000m2 magazijn

In Almelo (Nederland) vind je ons kantoor en 5000m2 magazijn. We importeren en distributeren alles vanaf één locatie. In het magazijn slaan we grote voorraden op waardoor we snel bestellingen verzenden. 

 

Professioneel advies

Ons team helpt graag met het vinden van de juiste producten of het geven van advies. Je kunt ons bereiken op werkdagen tussen 8:00 en 17:00 uur, per telefoon (074 - 852 6448), e-mail ([email protected]) en live chat.

 

Voor particulier en zakelijk
Whitelabel pakbon op zendingen

We leveren aan particulieren en zakelijke klanten. Jouw zakelijke zending kan worden voorzien van transparante tape en een pakbon met eigen logo en bedrijfsgegevens. Neem contact met ons op voor ons partnerprogramma, per telefoon (074 - 852 6448) of e-mail ([email protected]).

Voordelen inklappen
  • ✔ Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!
  • Uit voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn
  • ✔ Professioneel Advies
  • Whitelabel verzenden

Waarom hebben onze Cat7 patchkabels Cat6a connectoren?

Cat7 patchkabel met Cat6a connector

Cat7 kabels zijn voorzien van Cat6a connectoren. De reden dat de Cat7 kabel niet voorzien is van een Cat7 connector is omdat deze connector in de RJ45 variant (nog) niet bestaat. Omdat de cat6a kabel dezelfde overdrachtssnelheid heeft als de Cat7 kabel is een Cat6a connector compatible met een Cat7 kabel.

Om thuis een netwerk te bekabelen, wordt er gebruik gemaakt van UTP kabels. Deze zijn in verschillende categorieën verkrijgbaar. Op het moment dat u een nieuw netwerk wilt gaan aanleggen, dan zult u tegen de kabelkeuze aanlopen. De categorieën beginnen bij Cat5e en lopen op tot Cat7.

Cat6a vs. Cat7

Een hogere categorie betekent: hogere snelheden. Zie onderstaand schema voor de snelheid per categorie:

Categorien patchkabels en hun snelheden

Zoals u wellicht al gezien had, hebben Cat6a kabels in vergelijking met Cat7 kabels dezelfde snelheid.

Het grote verschil tussen Cat6a en Cat7 ligt hem in de doorvoersnelheid. De doorvoersnelheid, ook wel bekend als frequentie, geeft aan hoeveel bits (data) er in een seconde overgestuurd kunnen worden. Als de dataoverdracht in snelheid gelijk blijft dan betekent dat er met meer frequentie een betere flank steilheid kan worden geproduceerd. Zie het als een verschil tussen een 2- en een 5-baans autosnelweg. Op beide wegen mag je 130 km/h rijden, maar een 5-baans snelweg kan veel meer verkeer tegelijkertijd aan dan een standaard 2-baans snelweg.

De connectoren

De Cat7 kabels zijn voorzien van Cat6a connectoren. De reden dat de Cat7 kabel niet voorzien is van een Cat7 connector is omdat deze connector in de RJ45 variant (nog) niet bestaat. Omdat de cat6a kabel dezelfde overdrachtssnelheid heeft als de Cat7 kabel is een Cat6a connector compatible met een Cat7 kabel.

Connectoren compatible met een Cat7 kabel

De Cat6a connectoren zijn geschikt voor zowel de Cat6a kabel als de Cat7 kabel.

Onze connectoren zijn verkrijgbaar in een 'shielded' en 'unshielded' variant. Daarnaast zijn de connectoren verdeeld in een 'soepele' en in een 'stugge' variant. Tot slot bestaan er connectoren die zonder gereedschap gemonteerd kunnen worden. Dit zijn de zogeheten 'toolless' connectoren.

Als Cat7 kabels net als Cat6a kabels Cat6a connectoren hebben, hoe kan het dan zijn dat de doorvoersnelheid bij een Cat7 kabel hoger is?

Dat komt omdat niet de connector, maar de kabel hierin de doorslaggevende factor is. De hogere bandbreedte zit hem namelijk in de kabel en niet in de connector.

Waarom kiest u voor een Cat7 kabel en niet voor een Cat6a kabel?

U kiest dus een cat7 kabel kabel voor een hogere bandbreedte.

 

Opmerkingen
Wouter Koppers 2023-09-30 16:01:33
Ik probeer net een cat7 kabel op een cat6 connector te passen, lukt voor geen meter. Maar uit de commentaren begrijp ik dat het met een cat 6a connector wél moet lukken?
Bjarne 2023-10-02 07:05:42
Goedemorgen, Cat6 gaat inderdaad niet werken met een Cat7 kabel. Cat6A of een Cat7 connector (https://www.utp-kabel.nl/sftp-pimf-cat7-toolless-rj45-connector-voor-stugge-kern.html) moet wel lukken.
Herman 2021-03-31 18:59:22
Dus voor een cat 7 kabel zou een cat 6a inbouwdoos ook volstaan? Aangezien je cat 7 schakelmateriaal nauwelijks vindt
Anita 2021-04-01 13:09:31
hallo Herman, Dat klopt inderdaad, voor een CAT7 kabel kun je CAT6a inbouwdozen/connectoren/patchpaneel gebruiken. Groeten Anita
S. Boonstra 2020-09-18 10:00:27
U zegt hierboven "De hogere bandbreedte zit hem namelijk in de kabel en niet in de connector." Betekent dit dat ik ook Cat5e connectoren kan gebruiken op een cat 6a of cat 7 kabel zonder bandbreedte te verliezen?
Anita Bos 2020-09-21 14:53:38
Dit zal helaas niet passen, de AWG waarde van de kabels is dikker, deze passen niet in de CAT5e en CAT6 connectoren. Anita