Inklappen
 

Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!

Onze ruime voorraad maakt het mogelijk de bestellingen snel te verzenden. Is een product niet op voorraad? Wij bieden u een passende oplossing waardoor uw bestelling op tijd geleverd wordt.

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn

In Nederland zijn wij gevestigd in een ruim pand met twee kantoorlagen en een magazijn van ruim 5000m2. Mede hierdoor kunnen we een minimale voorraad van 1000 racks garanderen!

 

Professioneel Advies

Wij zijn op werkdagen telefonisch en via de chat bereikbaar van 8:00 tot 17:00 uur om al uw vragen te beantwoorden en u van het juiste advies te voorzien. Tevens zijn wij bereikbaar per e-mail.

 

Whitelabel verzenden

Het is mogelijk om een specifieke pakbon mee te sturen met uw zending. Het enige wat u hoeft te doen is uw logo naar ons te e-mailen en wij zorgen ervoor dat uw zendingen voortaan verzonden worden voorzien van transparante tape en een pakbon met uw logo.

Voordelen inklappen
  • ✔ Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!
  • Uit voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn
  • ✔ Professioneel Advies
  • Whitelabel verzenden

De voordelen van een 100% koper kabel

De voordelen van een 100% koper kabel

Wanneer u op zoek bent naar UTP kabels dan heeft u de keuze tussen kabels met een CCA binnengeleider of een 100% koperen binnengeleider. Vaak worden de duurdere 100% koper kabels aangeraden, maar wat zijn dan precies de voordelen van UTP kabels met een volledig koperen binnengeleider?

Optimale kwaliteit van data-overdracht

Om het maximale uit een UTP-kabel te halen mag de maximale weerstand niet meer zijn dan 9,38 Ohm DC per 100 meter bij een draaddikte van AWG24 (0,205mm²). Koper is in staat om dit te behalen. Hiermee biedt een 100% koper kabel een optimaal haalbare snelheid en betrouwbaarheid voor de betreffende UTP categorie.

Voorbeeld: Voor een Cat6 UTP kabel geldt dat deze een maximale snelheid kan halen van 1000 Mbit/s met een bandbreedte van 250mhz. In de praktijk is dit alleen daadwerkelijk haalbaar met een Cat6 100% koper kabel.

CCA staat voor Copper Clad Aluminium. Dit wil zeggen dat de binnengeleider van een CCA kabel is voorzien van een aluminium kern met koperen legering.

Verschil CCA kabel - 100% Koper


De kabel kan een grotere afstand overbruggen

Voor datalink (van patchpaneel tot outlet) geldt dat deze maximaal ca. 90 meter lang mag zijn om er zeker van te zijn dat er een betrouwbare data-overdracht en snelheid behouden blijft. Een 100% koper kabel is in staat om optimale snelheden tot aan deze afstand daadwerkelijk te behalen.

100% koper voor PoE

Als u gebruik wilt maken van Power over Ethernet (PoE), dient de apparatuur, zoals bijvoorbeeld  een beveiligingscamera, visuele vergadersystemen, wireless toegangspunten en ethernet switch compatibel te zijn met PoE. Bij een PoE techniek wordt over de patchkabel niet alleen data overdragen maar ook elektrische stroom. Belangrijk voor de keuze van de juiste netwerkkabel is dat de kabel 100% koper is omdat koper minder weerstand biedt. Netwerkkabels vanaf categorie CAT5e bestaan uit 4 twisted pair kabels. Afhankelijk van de netwerkstandaard, zijnde van PoE IEEE802.3af of van PoE+ IEEE802.3at worden 2 van de 8 aders bij PoE en 4 van de 8 aders bij PoE+ benut om spanning te leveren. Bij beide methodes vindt geen interferentie tussen stroom en data plaats.

 

Netwerkkabels voor PoE moeten een temperatuurclassificatie van meer dan 60°C hebben; dat betekend dat de isolatie van de kabel bestand moet zijn tegen temperaturen van minimaal 60°C. Ondanks dat 100% koper kabels in principe vanaf CAT5e geschikt zijn voor Power over Ethernet, adviseren wij voor een stabiele toekomstgerichte PoE verbinding het gebruik van afgeschermde CAT6a / CAT7 patchkabels of kabel op rol met een minimale AWG waarde van 24. Een afgeschermde STP kabel kan de warmte beter afvoeren dan een onafgeschermde UTP kabel.

Kleinere kans op kabelbreuken

Koper is flexibeler dan aluminium, met name op de langere termijn. Dit verkleint de kans op kabelbreuken.

100% koper kabel kopen?

Bij ons vindt u een ruim aanbod kabels met 100% koperen binnengeleider. Of u nu op zoek bent naar cat5e patchkabels, cat6 patchkabels, cat6a of cat7 in verschillende kleuren? Tevens bieden wij kabels op rol aan gemaakt van 100% koper.

Delen: