Inklappen
 

Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!

Onze ruime voorraad maakt het mogelijk de bestellingen snel te verzenden. Is een product niet op voorraad? Wij bieden u een passende oplossing waardoor uw bestelling op tijd geleverd wordt.

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn

In Nederland zijn wij gevestigd in een ruim pand met twee kantoorlagen en een magazijn van ruim 5000m2. Mede hierdoor kunnen we een minimale voorraad van 1000 racks garanderen!

 

Professioneel Advies

Wij zijn op werkdagen telefonisch en via de chat bereikbaar van 8:00 tot 17:00 uur om al uw vragen te beantwoorden en u van het juiste advies te voorzien. Tevens zijn wij bereikbaar per e-mail.

 

Whitelabel verzenden

Het is mogelijk om een specifieke pakbon mee te sturen met uw zending. Het enige wat u hoeft te doen is uw logo naar ons te e-mailen en wij zorgen ervoor dat uw zendingen voortaan verzonden worden voorzien van transparante tape en een pakbon met uw logo.

Voordelen inklappen
  • ✔ Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!
  • Uit voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn
  • ✔ Professioneel Advies
  • Whitelabel verzenden

Tweedehands patchkast kopen?

Tweedehands patchkast kopen?

Bent u op zoek naar een patchkast? Dan kan uw keuze vallen op een nieuwe patchkast, maar ook een tweedehands exemplaar. Maar is een tweedehands patchkast wel een verstandige keuze? In dit blog leggen wij de risico's uit.

Is een tweedehands patchkast naar rato wel zo veel goedkoper?

Tweedehands patchkasten zijn vaak niet eens heel veel goedkoper dan een nieuw exemplaar, met name als de gebruikte kast nog in een goede staat verkeert. Exemplaren die tegen heel lage prijzen worden aangeboden zijn 9 van de 10 keer flink beschadigd, instabiel en/of incompleet.

Nieuwe serverkasten of patchkasten uit onze webshop zijn vaak zelfs goedkoper dan een gebruikte merkkast, maar minstens net zo goed. En houd bij de aanschaf van een tweedehands patchkast ook rekening met eventuele bijkomende kosten voor verzending of voor de huur van een geschikte aanhanger/boedelbak of bus om deze veilig te kunnen vervoeren.

Zijn er spareparts verkrijgbaar voor 2de hands patchkasten?

Wanneer er een onderdeel van de serverkast kapot is of mist, dan is het erg lastig om passende spareparts te vinden. Voor nieuwe serverkasten zijn deze wel ruim verkrijgbaar, denk aan zijpanelen en deuren, maar ook een ruim assortiment serverkast accessoires zoals {blog_legborden}, {blog_afsluitbare_lades}, {blog_blindpanelen}, {blog_l_profielen}, waarmee u uw serverkast specifiek naar uw wensen kunt inrichten en de voorhanden ruimte in de kast optimaal benut.

Omdat patchkasten continu onderhevig zijn aan vernieuwingen/verbeteringen, bestaat er ook de mogelijkheid dat een nieuwe accessoires niet meer goed in een paar jaar oude patchkast past.

De keuze aan tweedehands modellen is beperkt

Patchkasten zijn verkrijgbaar in veel verschillende uitvoeringen, denk aan de hoogte (aantal U), verschillende breedte- en dieptematen en met een glasdeur of geperforeerde deur. De reden hiervoor is niet voor niets, want patchkasten worden vaak aangeschaft om zo goed mogelijk bij het betreffende netwerk te passen. Wie op zoek gaat naar een gebruikte server- of patchkast zal tegen een beperkt aanbod aanlopen. De kans dat er dan gekozen wordt voor een model die niet goed aansluit op het netwerk zal hierbij toenemen. Een te kleine kast is niet berekend op groei in de toekomst en zal eerder zorgen voor problemen door bijvoorbeeld oververhitting. Een veel te grote kast neemt onnodig veel ruimte in.

Zelf verantwoordelijk voor vervoer

Wanneer u bij ons een nieuwe patchkast besteld, dan wordt deze gemonteerd en op pallet bij u op locatie afgeleverd, tenzij u bewust gekozen heeft om een ongemonteerde kast te bestellen.
U hoeft zelf dus niet om te kijken naar passend vervoer met alle kans op schade van dien. Daarbij staat een tweedehands serverkast niet op een pallet om de kast makkelijk te verplaatsen en met behulp van een pompwagen of heftruck.

Nieuwe {blog_serverkasten_patchkasten} kopen?

Delen: